Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paul Wesley élete

 

ki is ő??


 Paul Thomas Wasilewski (1982. július 23. – ), ismertebb nevén Paul Wesley, amerikaiszínész. Elsősorban a Vámpírnaplók című tévésorozatból ismerhetjük, melyben Stefan Salvatore-t alakítja. Híres filmje a Fallen – Letaszítva című minisorozat, melyben Aaron Corbettet alakítja.


 

Gyermekkora

 

Wesley a New Jersey állami New Brunswickben született a lengyel Agnieszka és Thomas Wasilewski gyermekeként. A New Jersey állami Marlboróban nőtt fel. Van egy nővére, Monika, és két húga, Julia és Leah.[1] Az angolon kívül beszél lengyelül is. 16 éves koráig minden évben Lengyelországban töltött négy hónapot.[2]

Wesley a Christian Brothers Academy-ra járt a New Jersey állami Lincroftban, és középiskolai évei közül néhányat a Marlboro High Schoolban töltött. A középiskolai harmadik évében szerepelt a Guiding Light című szappanoperában Max Nickersont formálta meg. A Marlboro High Schoolból átiratkozott a Lakewood Prep Schoolba, mely a New Jersey állami Howellben volt. Ennek az oka az volt, hogy az új iskolája képes volt alkalmazkodni a színészkedési programjaihoz.[1][3][4] Ott 2000-ben érettségizett, majd egy félévig a Rutgers University-n tanult. A szülei támogatásával hagyta ott az egyetemet, amikor több szerepet ajánlottak fel neki, és rájött, hogy a színészettel is tud karriert építeni.

 

 

 

Pályafutása

2005-ben kezdett Paul Wesley néven színészkedni. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért változtatta meg a nevét, így nyilatkozott: „a születési nevemet túl nehéz kiejteni! A családom beleegyezését kértem, hogy megváltoztathassam, és tényleg segítette a karrieremet."[6]

Számos szerepe volt különböző sorozatokban, mint például a 24-ben, a Pimaszokban (8 Simple Rules), az American Dreams-ben, az Army Wives-ban, a Cane-ben, az Everwoodban, a Guiding Lightban, a Smallville-ben, a Narancsvidékben és a Wolf Lake-ben. Szintén szerepelt Amber Tamblyn mellett a The Russell Girl című filmben, és a Fallen című minisorozatban főszerepet játszott.

Wesley jelenleg a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) című sorozatban Stefan Salvatore vámpírt formálja meg. A sorozat 2009 szeptemberében kezdődött a The CW filmcsatornán. Wesley 2012-ben szerepelni fog a The Baytown Disco című filmben.

 

 

ÉRDEKESSÉGEK

- Fiatal korában sokszor verekedett lány miatt
- 15 éves kora óta mindig volt barátnõje
- Romantikus alkatnak vallja magát